Ιταλικοί ρυζοκεφτέδες (Arancini)

















ΥΛΙΚΑ

300 γρ. κρύο ριζότο
1 αβγό
100 γρ. μοτσαρέλα
Γαλέτα
Ελαιόλαδο
Φέτες προσούτο για το σερβίρισμα
Κρέμα βαλσαμικού για γαρνίρισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Το ριζότο που περίσσεψε το βάζουμε στο ψυγείο για να μπορέσουμε να το διαχειριστούμε καλύτερα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ριζότο μαζί με 1 αβγό. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κυβάκια. Βρέχουμε τα χέρια μας με νερό για να μην κολλάνε οι κεφτέδες μας όσο πλάθουμε. Παίρνουμε την ποσότητα ρυζιού που θέλουμε, βάζουμε στο κέντρο 1 κομμάτι μοτσαρέλα, πλάθουμε τον κεφτέ και περνάμε από τη γαλέτα. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε τους κεφτέδες όσο να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Σερβίρουμε γαρνίροντας με κρέμα βαλσαμικού.

Σχόλια