Σπεντζοφάι Πηλιορείτικο

















Υλικά για 5-6 άτομα

  • 600 γραμ χωριάτικο λουκάνικο κατά προτίμηση Βολιώτικο
  • 4 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες
  • 10 μακρόστενες πιπεριές κέρατο, σπέντζες όπως τις λένε στο Πήλιο
  • 1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελάχιστο αλατάκι

Εκτέλεση

Αφαιρέστε από τις πιπεριές το κοτσάνι και τα σπόρια. Ζεματίστε τις για 1 λεπτό σε βραστό αλμυρό νερό. Βγάλτε τις και ακουμπήστε τις σε απορροφητικό χαρτί.
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο και αφήστε το να ζεσταθεί καλά. Βάλτε μέσα τις ζεματισμένες πιπεριές και σοτάρετέ τις καλά απ’ όλες τις μεριές.
Ρίξτε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι και το λουκάνικο κομμένο σε φετούλες. Ανακατεύτε καλά τα υλικά και αφήστε να μαγειρευτούν για περίπου 5 λεπτά.
Εν τω μεταξύ ψιλοκόφτε τις ντομάτες. Ρίξτε τις μέσα στο τηγάνι, ανακατεύτε και μόλις πάρει βράση το φαγητό αλατίστε, ρίξτε πιπεράκι και χαμηλώστε τη φωτιά να σιγοβράσει το σπεντζοφάι και να πήξει η σάλτσα για τα καλά.
Όταν απορροφηθούν τα υγρά και πήξει η σάλτσα το σερβίρετε σε πιατέλα και την ακουμπάτε στο τραπέζι.

Σχόλια