Κολιός με αλμύρα














Υλικά

  • 4 κολιοί φιλεταρισμένοι (300 γρ. ο καθένας)
  • 400 ml σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κιλό αλμυρίδα καθαρισμένη από τα χοντρά κοτσάνια
  • 2 ώριμες ντομάτες χωρίς φλούδες και σπόρους, κομμένες σε κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φλυτζανακι του καφε ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 ποτηρι κρασιου ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε τους καθαρισμένους κολιούς σε ένα μπολ με τη σάλτσα σόγιας και τους μαρινάρετε για 20΄. Μόλις είναι έτοιμοι, τους ψήνετε στη σχάρα ή σε τηγάνι αντικολλητικό και από τις 2 μεριές.
Πλένετε πολύ καλά τα χόρτα και τα ζεματίζετε σε βραστό νερό για 2΄. Στη συνέχεια τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Προσθέτετε τις ντομάτες, το σκόρδο, το μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε 4 πιάτα μαζί με τους κολιούς. 

Σχόλια