Πεσκανδρίτσα με κριθαράκι λαχανικών

















Υλικά


  • 900 γρ. (6 ουρές ή φιλέτα) πεσκανδρίτσα, χωρίς κόκαλο και πέτσα
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • ½ μελιτζάνα ψιλοκομμένη
  • ½ κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 4 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη, χωρίς σπόρους
  • 2 φλιτζάνια κριθαράκι ελαφρά βρασμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών ή 1 κύβο διαλυμένο σε ζεστό νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα
  • αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Αλείφετε τις ουρές ή τα φιλέτα πεσκανδρίτσας με λίγο ελαιόλαδο και τις σοτάρετε σε μεγάλο τηγάνι ώσπου να ροδίσουν. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Σοτάρετε για 2’ - 3’ και σβήνετε με το κρασί.
Προσθέτετε το ζωμό και αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 2’ - 3’, ρίχνοντας μέσα και το κριθαράκι και προσθέτοντας αλατοπίπερο. Ανακατεύετε συχνά. Αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 5’ - 7’ σκεπασμένο. Προσθέτετε τα μυρωδικά και σερβίρετε.

Σχόλια