Μηλοπιτάκια Κρητικά


Υλικά 

για τη ζύμη:
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ρετσίνα
  • 1/2 κιλό (περίπου 3.5 κούπες) αλεύρι

για τη γέμιση:
  • 2 κούπες τριμμένο μήλο
  • 1 κούπα καρυδόψιχα
  • 1 κούπα σταφίδες
  • 1 κ.τ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.τ.γ. γαρύφαλλο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα υλικά και μόλις έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια και πλάθεται εύκολα, την αφήνουμε στην άκρη να 'σταθεί' για περίπου 10'. Σημείωση: Μην περιμένετε να φουσκώσει. Φτιάχνουμε ένα μίγμα με τα υλικά για τη γέμιση. Έπειτα κόβουμε κομμάτια ζύμης (ανάλογα τι μέγεθος θέλουμε τα πιτάκια), τα ανοίγουμε λίγο με το χέρι ή με πλάστη, βάζουμε μία κουταλιά της γέμισης στη μέση, και την ξαναπλάθουμε μπαλάκι. Το μέγεθος θα μείνει σχεδόν ίδιο μετά το ψήσιμο οπότε υπολογίστε ανάλογα.

Ψήνουμε στους 180C για 45΄.
Προαιρετικά: μόλις κρυώσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Σχόλια