Σάλτσα ψητής ντομάτας για όλες τις χρήσεις
















Τώρα που μπορούμε να αγοράσουμε φτηνά ντομάτες φτιάξτε αυτή την υπέροχη σάλτσα για να χρησιμοποιείτε όλο το χειμώνα!


Αγοράζετε ντομάτες πομοντόρια και τις κόβετε στη μέση. Τις βάζετε πάνω σε ταψιά που έχετε στρώσει λαδόκολλες και ψήνετε για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς. Αφού κρυώσουν τις αλέθετε στο μούλτι και τις βάζετε ή σε σακουλάκια ή σε πλαστικά ποτηράκια (πιανουν περισσότερο χώρο αλλά αφαιρείται η σάλτσα ευκολότερα) σε μερίδες που εσείς επιθυμείτε. Τις βάζετε στην κατάψυξη και έτσι έχετε φρέσκιες ντομάτες όλο το χρόνο για να χρησιμοποιείτε στα φαγητά σας.


Αν θέλετε μπορείτε να αρωματίσετε την σάλτσα με βασιλικό, ρίγανη και να προσθέσετε λάδι και να έχετε έτοιμη σάλτσα και για τα ζυμαρικά σας ή την πίτσα. Επειδή οι ντομάτες είναι ψημένες δεν θα χρειαστεί ούτε καν να τη βράσετε απλά ζεστάνετε την και περιλούστε τα ζυμαρικά σας.

Σχόλια