Πατατάτο Aμοργού (γίδα κοκκινιστή με πατάτες)





















Υλικά

  • 2 κ.σ.πελτές ντομάτας
  • 1 κ.σ.βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 5 ,6 πατάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κανέλλα
  • 1 φλιτζ καφέ λάδι
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • μπαχάρι
  • 1 κιλό γίδα
  • αλατοπίπερο
  • κανέλα

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες τετράγωνες και στο ίδιο μέγεθος . Τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό, τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι . Όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρασί, στη συνέχεια το κρεμμύδι, και τέλος το βούτυρο. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να μαραθεί και να γυαλίσει το κρεμμύδι. Όταν ροδίσει, ρίχνουμε στη κατσαρόλα το κρέας και ανακατεύουμε συνέχεια.
Διαλύουμε τον πελτέ σε ένα μπολ με ζεστό νερό .
Ρίχνουμε τις πατάτες στη κατσαρόλα και γυρίζουμε 2-3 φορές . Προσθέτουμε το διαλυμένο πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, ¾ ενός μικρού κουταλιού κανέλλα, 1 κουταλάκι μπαχάρι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε με νερό, τόσο ώστε να σκεπάζει το φαγητό. Περιμένουμε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια το αφήνουμε να βράσει για περίπου 3 ώρες.

Σχόλια