Πτι φουρ


Υλικά

  • 300 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 350 γρ. μαργαρίνη
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 βανίλιες
  • μισό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε με το μίξερ τη μαργαρίνη με την άχνη να αφρατέψουν.
  2. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ.
  3. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και αναδεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
  4. Βάζουμε μια λαδόκολλα στο ταψί μας, τοποθετούμε το μείγμα μας σε έναν κορνέ και κάνουμε ότι σχήμα μας αρέσει.
  5. Ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς για 20-22 λεπτά.
  6. Αφήνουμε να κρυώσουν και γεμίζουμε ανα δύο με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.


Λίγα μυστικά ακόμα

Άν η ζύμη σας βγει πολύ σφιχτή, προσθέστε λίγο ακόμη μαργαρινη λιωμένη. Πρέπει να είναι σφιχτή αλλά να στέκεται ωραία όταν βγαίνει από τον κορνέ.

Μην τα παραψήσετε, ο χρόνος είναι ο κατάλληλος. Βγαίνουν λίγο μαλακά αλλά μόλις κρυώσουν θα σφίξουν.

Σχόλια