Ψαρονέφρι με σταφύλια



Υλικά για 4 άτομα


  • 2 μεγάλα ψαρονέφρια
  • 2 φλιτζάνια ρώγες σταφυλιού
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. της σούπας βαλσαμικό ξίδι
  • 1 κουτ. του γλυκού ξερό φασκόμηλο
  • 1 κουτ. του γλυκού δεντρολίβανο
  • 2 κουτ. της σούπας μέλι
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το ψαρονέφρι σε φέτες, τις ρώγες των σταφυλιών στη μέση και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
  2. Αλατοπιπερώνετε τις φέτες του κρέατος και τις σοτάρετε με το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
  3. Αφού το γυρίσετε για να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές, ρίχνετε τα σταφύλια, το μέλι, το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο.
  4. Σβήνετε με το ξίδι και το κρασί και το αφήνετε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας και να πήξει η σάλτσα.

Σχόλια