Burger σολομού

























Υλικά για 4 μερίδες

  • 4 ψωμάκια για burger
  • 4 φύλλα μαρούλι
  • μισό κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 1 ντομάτα σε ροδέλες
  • 1 αγγουράκι σε ροδέλες ή αγγουράκι τουρσί σε ροδέλες
Για τα μπιφτέκια σολομού:
  • 600 γρ. φιλέτο σολομού
  • 1 ασπράδι
  • 100 γρ. τριμμένο ψωμί
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • 2 κουτ σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένη κάπαρη
  • 1 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου
  • αλάτι, πιπέρι
Για τη σος:
  • 4 κουτ. γλυκού μαγιονέζα
  • 1 κουτ. γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

Εκτέλεση

Κόψτε το φιλέτο του ψαριού σε μικρότερα κομμάτια, βάλτε το στο πολυμίξερ, ρίξτε το ασπράδι, την κάπαρη, αλατοπίπερο και πολτοποιείστε το μείγμα. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το πολτοποιημένο φιλέτο ψαριού με τον άνηθο, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το τριμμένο ψωμί και τον πολτό σκόρδου και πλάστε τα μπιφτέκια. Ψήστε τα σε αντικολλητικό σκεύος σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά.
Αναμείξτε τα υλικά για τη σος και συναρμολογήστε τα burgers.

Σχόλια