Κροκέτες μελιτζάνας με κασέρι













Υλικά

400-500γρ. κασέρι σε μπαστούνια πάχους 1 εκ.
3 μελιτζάνες φλάσκες
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
2 αβγά
2 φλιτζάνια του τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
αλάτι
λίγο αλεύρι
οδοντογλυφίδες

Για το γαρνίρισμα:
2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε και αφαιρείτε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες. Καθαρίζετε τη φλούδα τους, τις κόβετε σε φέτες μετρίου πάχους, τις αλατίζετε και τις αφήνετε για μισή ώρα σε σουρωτήρι να ξεπικρίσουν.
Ξεπλένετε τις μελιτζάνες και αφού τις στραγγίσετε στύβοντάς τες απαλά με το χέρι, τις αλευρώνετε ελαφρά. Ζεσταίνετε σπορέλαιο σε τηγάνι και τις τηγανίζετε σε δόσεις και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζετε να στραγγίσουν από το περιττό λάδι σε χαρτί κουζίνας.
Τυλίγετε ένα ένα τα μπαστουνάκια του τυριού μέσα σε φέτες μελιτζάνας και τα στερεώνετε με οδοντογλυφίδα.
Βάζετε το σπορέλαιο στο τηγάνι να κάψει (να είναι 2 δάχτυλα η στάθμη του λαδιού) προσέχοντας μην καπνίσει. Βουτάτε τις κροκέτες πρώτα στο αβγό, μετά στην τριμμένη φρυγανιά να καλυφθούν παντού, και μετά τις ρίχνετε να τηγανιστούν στο καυτό λάδι.
Όταν ροδίσουν από τη μια, αφαιρείτε την οδοντογλυφίδα και τις γυρίζετε να ροδίσουν και από την άλλη. Τις βγάζετε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας.
Σερβίρετε τις κροκέτες μελιτζάνας ζεστές, συνοδεύοντάς τες με ροδέλες ντομάτας και ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για πιο light αποτέλεσμα, μπορείτε να ψήσετε τις μελιτζάνες στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι, αφού πρώτα τις αλείψετε με λίγο ελαιόλαδο.

Σχόλια