Τάρτα λεμόνι με πραλίνα φουντουκιού























Υλικά

για τη βάση:
250 γραμμάρια μπισκότα digestive
50 γραμμάρια φουντούκια
2 κρόκοι αυγού
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
ξύσμα από 1 λεμόνι

για τη γέμιση:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
3 κρόκοι αυγού
χυμό από 2-3 λεμόνια
200 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Για τη βάση
Χτυπάμε στο μπλέντερ με τα μαχαίρια τα μπισκότα με τα φουντούκια να γίνουν τρίμμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα συνεχίζοντας το χτύπημα, μετά τους κρόκους και τέλος το λιωμένο βούτυρο. Βάζουμε τα υλικά της βάσης σε μία ταρτιέρα (διάμετρος 28εκ.) και με τα χέρια μας απλώνουμε τη ζύμη στη βάση και στα πλάγια της ταρτιέρας όσο πιο ψηλά μπορούμε.
Βάζουμε την τάρτα μας στο ψυγείο για 5-10 λεπτά μέχρι να φτιάξουμε την γέμιση.

Για τη γέμιση
Χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός (όχι στο μίξερ) το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Η κρέμα πήζει λίγο και μιας το κάθε λεμόνι έχει διαφορετική οξύτητα δοκιμάζουμε για να δούμε πόσο και αν θα προσθέσουμε άλλο εξαρτάται από το γούστο μας. Μόλις το λεμόνι είναι κοντά στα γούστα μας προσθέτουμε τους κρόκους.

Αφαιρούμε την βάση απο το ψυγείο.
Παίρνουμε με ένα κουταλάκι λίγη πραλίνα και την τοποθετούμε στη βάση της τάρτας διάσπαρτα (μπουκίτσες απο σοκολάτα).
Ρίχνουμε ανάμεσα απο την πραλίνα την γέμισή μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 20-25 λεπτά μέχρι να δούμε ότι η γέμισή μας έσφιξε.
Εαν θέλουμε με τα ασπράδια που μας έμειναν, κάνουμε μαρέγκα και διακοσμούμε την τάρτα μας απο πάνω. Βάζουμε τον φούρνο στο τέρμα (230 βαθμούς) και παστεριώνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα οι κορυφές!
Αφήνουμε στην άκρη για 2-3 ώρες να κρυώσει, κόβουμε και σερβίρουμε!!

Σχόλια