Τρούφες cookies and cream

















Υλικά για 38 τρούφες

340 γρ. λευκή σοκολάτα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
14 μπισκότα σοκολάτας με γέμιση κρέμας, τύπου Oreo
450 γρ λευκή σοκολάτα για την επικάλυψη

Εκτέλεση συνταγής

Τοποθετήστε τη λευκή σοκολάτα στο μίξερ και ψιλοκόψτε την.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάλτε την κρέμα και το βούτυρο και τοποθετήστε την σε μέτρια φωτιά. Ζεστάνετε το μείγμα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, χωρίς να το αφήσετε να βράσει. Βγάλτε το από την φωτιά.
Με το μίξερ σε λειτουργία, ρίξτε προσεκτικά την καυτή κρέμα στην ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο. Αν φαίνεται να κόβει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, με το λίπος να χωρίζει από την λευκή σοκολάτα, συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να γίνει λείο και να έχει πάλι την παχιά υφή του κουρκουτιού.
Βάλτε το μείγμα της λευκής σοκολάτας σε ένα μπολ. Χοντροκόψτε τα 10 μπισκότα, και ανακατεύετε μέσα τη λευκή σοκολάτα. Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να σφίξει αρκετά, περίπου 2 ώρες.
Πλάστε την σοκολάτα σε μικρά μπαλάκια και τοποθετήστε τα σε λαδόκολα.
Λιώστε  τη λευκή σοκολάτα για την επικάλυψη στο φούρνο μικροκυμάτων ανακατεύοντας κάθε 30 δευτερόλεπτα για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση. Ψιλοκόψτε τα υπόλοιπα τέσσερα μπισκότα.
Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, βυθίστε μια τρούφα στο λειωμένη λευκή σοκολάτα. Αφήστε την περίσσια σοκολάτα να στάξει στο μπολ, στη συνέχεια, τοποθετήστε το πίσω στο φύλλο ψησίματος. Όσο η επικάλυψη είναι ακόμα υγρή, πασπαλίστε την κορυφή με μια πρέζα ψιλοκομμένα μπισκότα. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες τρούφες, μέχρι να τελειώσετε.
Βάλτε τις τρούφες στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά ώστε να παγώσει η επικάλυψη.

Σχόλια