Dairy free donuts κολοκύθας με κακάο





















Υλικά

1 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
¼ φλιτζάνι σκόνη κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ φλιτζάνι μαγιονέζα
½ φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
½ φλιτζάνι + 1 κουταλιά της σούπας νερό


Εκτέλεση συνταγής

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 ° C, στη συνέχεια λαδώστε ελαφρά δύο ταψιά για donuts (με 6 θήκες το καθένα).
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα.
Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τη μαγιονέζα και την κολοκύθα, προσθέστε τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπήστε καλά.Προσθέστε το μισό από το μίγμα αλευριού στο μέτριο μπολ και ανακατέψτε. Στη συνέχεια, ρίξτε το μισό από το νερό και ανακατέψτε να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και το υπόλοιπο του νερού. Χρησιμοποιήστε ένα σύρμα και χτυπήστε τη ζύμη για 30 δευτερόλεπτα ώστε να έχετε ένα απαλό μίγμα χωρίς σβώλους.
Βάλτε το μίγμα ομοιόμορφα στις φόρμες. Ψήστε για περίπου 10 λεπτά, ή μέχρι να βάζετε μια οδοντογλυφίδα σε ένα ντόνατ και να βγαίνει καθαρή.
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τις φόρμες να κρυώσουν.

Σχόλια