Χοιρινό με μπρόκολα και αμύγδαλα






















Υλικά (4 άτομα) 

500 γραμ. χοιρινό φιλέτο
300 γραμ. μπρόκολο για γαρνιτούρα
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
1/2 cm ρίζα τζίντζερ (πιπερόριζα) 
4 κουτ. σούπας λάδι
κόλιαντρο
50 γραμ. ολόκληρα αμύγδαλα ασπρισμένα

Για τη σάλτσα:
1/8 lt ζωμό κότας
3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουτ. σούπας ξηρό τσέρι
2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ


Εκτέλεση συνταγής

Αφαιρέστε ότι μεμβράνες και λίπος έχει το κρέας. Κόψτε το στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια κόψτε κάθε κομμάτι σε λεπτές λωρίδες. Αλατοπιπερώστε.
Χωρίστε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και αν χρειαστεί, ξεφλουδίστε τα κοτσάνια και τεμαχίστε τα διαγώνια σε λεπτές φετούλες.
Ξεφλουδίστε και κόψτε το σκόρδο και την πιπερόριζα. Ανακατέψτε καλά τα υλικά για τη σάλτσα.
Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι μέχρι να κάψει το λάδι. Προσθέστε το χοιρινό και τσιγαρίστε το μέχρι να πάρει χρώμα (περίπου 3 λεπτά). Παράλληλα, τρίψτε λίγο κόλιαντρο πάνω στο κρέας. Μετά απομακρύνετε το κρέας από τη φωτιά, σκεπάστε το και κρατήστε το ζεστό.
Ζεστάνετε 1 ακόμη κουταλιά σούπας λάδι και αφήστε το λάδι να κάψει. Προσθέστε το μπρόκολο, το σκόρδο και το τζίντζερ, ανακατέψτε και τσιγαρίστε τα για 2 λεπτά. Προσθέστε τη σάλτσα και σιγοβράστε για 3 λεπτά.
Προσθέστε το χοιρινό μαζί με το ζουμί του στο μπρόκολο, ρίξτε αλάτι, πιπέρι, κόλιαντρο και αφήστε τα για 3-4 λεπτά (μην τα αφήσετε να βράσουν κι άλλο).
Τσιγαρίστε τα αμύγδαλα στο υπόλοιπο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρετε σκορπίζοντας τα αμύγδαλα πάνω στο έτοιμο φαγητό.

Σχόλια