Σολομός γεμιστός με μυρωδικά για τη δίαιτα Ντουκάν























Αυτό το γευστικό και χορταστικό πιάτο είναι από το βιβλίο του Dr.Pierre Doukan "Οι Συνταγές της Δίαιτας Ντουκάν".

Υλικά για 6 άτομα

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι κόλιαντρο ψιλοκομμένο
½ πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
5 κλωνάρια λεμονόχορτο ψιλοκομμένο
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
100 ml λευκό κρασί,
αλάτι, μαύρο πιπέρι
1 ολόκληρος σολομός περίπου 1 ½ κιλό,

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 C.
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε όλα τα υλικά, εκτός από το σολομό. Αφήνετε το σολομό να μαριναριστεί για μερικές ώρες στο μείγμα σε δροσερό μέρος.
Χαράζετε το σολομό στα 6 κάθετα με το κεντρικό κόκαλο, αλατοπιπερώνετε και γεμίζετε το εσωτερικό του με τη μαρινάδα. Βάζετε το σολομό σε λαδόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 40΄.

Σχόλια