Κοτόπουλο πορτοκαλένιο με σύκα και κυδώνια

























Υλικά

1 κοτόπουλο σε μερίδες (ή 6 ολόκληρα μπούτια)
1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
8 σύκα ξερά κομμένα στη μέση
2 κυδώνια καθαρισμένα κομμένα κυδωνάτα

Για τη μαρινάδα:
Φλούδα από ένα πορτοκάλι
2 πορτοκάλια (τον χυμό τους)
2 κουτ. σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κλωναράκια ρίγανη φρέσκια
1/2 φλιτζάνι ξίδι από κρασί
1/2 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
1 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
4-5 κόκκους μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Ανακατεύουμε καλά σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας.
Βυθίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο μείγμα ώστε να σκεπαστούν και τα αφήνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστούν.
Αραδιάζουμε στη γάστρα τις πατάτες, τα σύκα και τα κυδώνια και τοποθετούμε από πάνω τους τα κομμάτια του κοτόπουλου. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στον φούρνο για μιάμιση ώρα.
Σερβίρουμε αμέσως.


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου