Καρμπονάρα, η αυθεντική συνταγή!


Τι χρειαζόμαστε για 4 άτομα! ( από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

120 γρ μπέικον κομμένο σε κομμάτια
1 μικρό κρεμμυδι ξερό ψιλοκομμένο σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 αυγό
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα τριμμένο (και περισσότερο αν θέλετε)
αλάτι & πιπέρι
1/2 πακέτο ολόκληρα μακαρόνια (Νο 6)
νερό για το βράσιμο (προσθέτουμε αλάτι στο νερό)
1/2 φλιτζάνι από το νερό που μαγειρέψατε τα ζυμαρικά

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μαγειρεύουμε το μπέικον.Σ' ένα μπολάκι ρίχνουμε το αυγό με το μισό τυρί, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις το μπέικον ψηθεί, το βγάζουμε από το τηγάνι και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.Ρίχνουμε τα κρεμμύδια στο ίδιο τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα.Απομακρύνουμε το τηγάνι με τα κρεμμύδια και το σκόρδο από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ζεστά ζυμαρικά,και το 1/2 φλιτζάνι του νερού που βράσαμε τα μακαρόνια.Προσθέστε το μείγμα του αυγού και ανακατεύετε καλά μέχρι να αποκτήσουν κρεμμώδη υφή (προσέξτε να μην είναι καυτό το τηγάνι και μαγειρέψετε πολύ τα αυγά - δεν θέλετε ομελέτα). Προσθέτουμε το μπέικον,και το υπόλοιπο της παρμεζάνας - δοκιμάζουμε και προσθέτουμε κι άλλο αν χρειάζεται. Σερβίρετε αμέσως.
Απολαύστε το..

Σχόλια