Σπιτικό λικέρ μέντας


(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

350 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. Νερό
250 γρ. Τσίπουρο η τσικουδιά
1  χούφτα απο φύλα μέντας


Εκτέλεση

Πλένω καλά και στεγνώνω ένα μεγάλο γυάλινο μπουκάλι. Ρίχνω μέσα το τσίπουρο ή την τσικουδιά, το νερό, τη ζάχαρη και τα φύλλα μέντας, προσέχοντας όμως να αφήσω λίγο κενό μεταξύ του ποτού μου και του στομίου. Αφού κλείσω καλά το μπουκάλι, το αφήνω στον ήλιο για 1 μήνα να "ζυμωθούν" όλα τα υλικά καλά. Δεν ξεχνάω, κάθε μέρα να το ανακινώ απαλά.Αφού περάσει ο 1 μήνας, σουρώνω το περιεχόμενο του απεριτίφ μέντας και το αποθηκεύω ξανά σε γυάλινο μπουκάλι!Αν θελουμε να του δώσουμε πιο έντονο χρωμα προσθέτουμε 8 σταγόνες ζαχαροπλαστικής κίτρινο χρωμα και 2 σταγόνες μπλε χρωμα! Τόσο απλά...

Σχόλια