Κριτσίνια γεμιστά με ντομάτα και τυρί

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

400 γρ ζύμη για πίτσα
6 μπαστουνάκια τυρί κίτρινο
1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο
1/5 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
αλάτι
πιπέρι

για την σάλτσα:
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας για πίτσα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώστε πάνω σε αλευρωμένο πάγκο κουζίνας την ζύμη πίτσας και ανοίξτε με τα χέρια σας σε ένα ορθογώνιο 30 χ 20εκ. Αλείφετε με ένα πινέλο την σάλτσα ντομάτας στην επιφάνεια της ζύμης που ανοίξατε,Τοποθετήστε ομοιόμορφα τα 6 κομμάτια τυριού στην μισή της ζύμη. Προσεκτικά διπλώστε το άλλο μισό της ζύμης πάνω από το τυρί. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, πιέστε απαλά και σφραγίστε κατά μήκος όλης της εξωτερικής περιφέρειας και ανάμεσα στα τυριά . Σε μια κούπα ρίξτε το βούτυρο, το αλάτι, πιπέρι, το λιωμένο σκόρδο. Ανακατέψτε και αλείψτε. Πασπαλίστε με την παρμεζάνα. Στρώστε μια λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα και τοποθετήστε το ψωμί στο φούρνο στη μεσαία σχάρα και ψήστε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Όταν ψηθεί, αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς, χρησιμοποιήστε ένα ρολό κόφτη πίτσας για να κοπεί σε μακρόστενα κομμάτια.


Σχόλια