Μανιταρόπιτα


(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
1 συσκευασία  μανιτάρια σε φέτες
1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. κρασί λευκό
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. μαργαρίνη
1 κ.γ. μοσχοκάρυδοαλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι για 3-4 λεπτά.Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια.Σβήνουμε με κρασί.Προσθέτουμε τα μπαχαρικά.Μόλις εξατμιστούν τα πολλά υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε την διαδικασία για την πίτα.Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί.Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε μικρό κατσαρολάκι.Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω.Αλείφουμε με πινελάκι μαργαρίνη.Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε, δεν μας πειράζει αν το ''τσαλακώσουμε'' και αλείφουμε με μαργαρίνη.Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα.Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να έχει παντού.Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.Αλείφουμε με μαργαρίνη καλά και τις άκρες και κλείνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.Αλείφουμε από πάνω στο τέλος ξανά με μαργαρίνη και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Σχόλια