Χαλβάς ψυγείου με φράουλες


(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

1 λίτρο γάλα
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 σταγόνες λικέρ (μαστίχα)
400 γρ. φράουλες
2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
αμύγδαλο εφιλέ για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βρέχουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και την στρώνουμε ωραία με μεμβράνη κουζίνας, αφήνοντας τη μεμβράνη να προεξέχει για να καλύψουμε το γλυκό.Κόβουμε τις μισές φράουλες σε φετάκια και τις άλλες μισές σε κυβάκια.Αραιώνουμε τη μαρμελάδα με λιγο νερό.Στρώνουμε τη μαρμελάδα στη βάση της φόρμας κι από πάνω βάζουμε τις φράουλες σε φετάκια.Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη κρυσταλλική , ανακατεύουμε για να διαλυθεί και μόλις πάει να φουσκώνει, ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε το λικέρ στην κρέμα και ανακατεύουμε καλά.Την αφήνουμε να γίνει χλιαρή και ενσωματώνουμε στην κρέμα τις φράουλες σε καρεδάκια.Στρώνουμε την κρέμα πάνω στις φράουλες στη φόρμα. Σκεπάζουμε με τη μεμβράνη και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει 4 ώρες στο ψυγείο.
Ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας το γλυκό σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο εφιλέ.

Σχόλια