Μαγιονέζα νηστίσιμη(συνταγή)

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

πατάτες: 2 μεγάλες καθαρισμένες και βρασμένες
ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι
λεμόνι: χυμός από 2
μουστάρδα: 1 κουταλιά της σούπας, απαλή
κέτσαπ: 1 κουταλιά της σούπας
κονιάκ: 2 κουταλιές της σούπας
νερό: 1 φλιτζάνι
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Πολτοποιείτε τις πατάτες στη μηχανή του πουρέ και τις βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε σιγά σιγά το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε. Κατόπιν προσθέτετε την μουστάρδα , το κονιάκ και την κέτσαπ και λίγο λίγο το νερό και ανακατεύετε πολύ καλά για να ενωθούν τα υλικά.Στο τέλος ρίχνετε το μείγμα στο μπλέντερ και το χτυπάτε μαζί με το λάδι (το οποίο ρίχνετε κατά μικρές ποσότητες)και αλατοπίπερο μέχρις ότου η μαγιονέζα να γίνει σαν αλοιφή. Έτοιμο 

Σχόλια