Ρόλο χοιρινό με γλυκοπατάτα



 για 8 άτομα (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

2 κιλά χοιρινό, πανσέτα
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
1 κόκκινη πιπεριά, σε λωρίδες
1 πράσινη πιπεριά, σε λωρίδες
10 µπαστουνάκια κεφαλοτύρι
10 ντοµάτες, ξεφλουδισµένες και κοµµένες σε ροδέλες
2 κιλά γλυκοπατάτες
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
1 ποτηράκι έ.π. ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 ποτήρι του κρασιού χυµό λεµονιού
1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 220° -250°C. Απλώνουµε σε µια µεγάλη επιφάνεια το κρέας και το πασπαλίζουµε µε το αλάτι, το πιπέρι και τη φρέσκια ρίγανη. Στρώνουµε επάνω του τις πιπεριές, το κεφαλοτύρι και τις ντοµάτες. Τυλίγουµε το κρέας αργά και προσεκτικά σε ρολό. Με έναν σπάγκο το δένουµε πολύ σφιχτά. Αλατοπιπερώνουµε εξωτερικά και το βάζουµε στο ταψί.
Σε µια λεκάνη βάζουµε τις γλυκοπατάτες, κοµµένες σε ροδέλες, αλατοπιπερώνουµε και προσθέτουµε λίγη ξερή ρίγανη. Ανακατεύουµε µε τα χέρια ώστε να πάνε όλα τα υλικά παντού και τις στρώνουµε στο ταψί γύρω από το ρολό. Τις περιχύνουµε µε το ελαιόλαδο, το κρασί, τον χυµό λεµονιού και το νερό.Σκεπάζουµε το φαγητό µε αλουµινόχαρτο και το βάζουµε να ψηθεί στον φούρνο για περίπου 2 ώρες.
Βγάζουµε το ταψί από τον φούρνο, αφαιρούµε το αλουµινόχαρτο και το ξαναβάζουµε στον φούρνο για να πάρει χρώµα.  Τέλος, το κόβουµε σε φέτες και σερβίρουµε σε πιατέλα με της γλυκοπατάτες!

Σχόλια