Ταξιδεύουμε Ιταλία! Πένες αλά αραμπιάτα



για 4 άτομα (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

500 γρ. πένες
2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 καυτερή πιπεριά κόκκινη
1 πουμαρό ντομάτα
1 κουτ.γλ. ζάχαρη
Αλάτι-πιπέρι
Φρέσκος βασιλικός
Διαδικασία

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο.Τσιγαρίζουμε το σκόρδο και την πιπεριά ψιλοκομμένη.
Προσθέτουμε το πουμαρό, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.Σιγοβράζουμε για μισή ώρα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.Φυλάμε μισή κούπα από το νερό και τη ρίχνουμε μαζί με τα μακαρόνια στη σάλτσα.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και σερβίρουμε. Οι πένες αλά αραμπιάτα είναι έτοιμες!Σέρβιρε με τριμμένη παρμεζάνα

Σχόλια