Κολοθοκεφτεδες με ούζο και φέτα


 (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

500 γρ. κολοκυθάκια
150 γρ. φέτα σε κομμάτια
2 αβγά
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζ. τσ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
3-4 κ.σ. αλεύρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι,και μια κούπα ούζο



Εκτέλεση

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. Τα απλώνουμε σε καθαρή πετσέτα να πάρει τα υγρά τους. Λιώνουμε τη φέτα με το πιρούνι. Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζι και το ούζο,και κοσκινίζουμε από πάνω το αλεύρι. Ανακατεύουμε το μείγμα με σπάτουλα και αν είναι πολύ ρευστό, προσθέτουμε 1 κ.σ. αλεύρι ώστε να γίνει παχύρρευστος χυλός.Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί. Τρώγονται ζεστοί, αλλά είναι πολύ νόστιμοι και κρύοι, με ένα ντιπ γιαουρτιού.

Σχόλια