Πατάτες φούρνου γεμιστές με μπέικον και τυρί


( από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

5-6 πατάτες μεγαλούτσικες
7-8 φέτες μπέικον ή ζαμπόν
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
? του φλιτζανιού γάλα
150 γραμ. φέτα
λίγο σκόρδο τριμμένο
1 πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικά για το γαρνίρισμα)
κίτρινο τυρί


Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς Κελσίου.Πλύνετε τις πατάτες και τρυπήστε τες μερικές φορές με ένα πιρούνι, προσοχή να μην τρυπήσετε τις πατάτες και στο κάτω μέρος τους.Ψήστε τις πατάτες για μία ώρα μέχρι να μαλακώσουν και βγάλτε τες από τον φούρνο.Αφού κρυώσουν αρκετά, ώστε να μπορείτε να τις πιάσετε, κόψτε ένα κομμάτι, σε οβάλ σχήμα από το πάνω μέρος τους και αφαιρέστε στο εσωτερικό, το οποίο θα το χρησιμοποιήσετε αργότερα. Όσο είναι ζεστές οι πατάτες βάζουμε λίγο βούτυρο. Βάζουμε στο μούλτι το ζαμπόν ή το μπέικον, τις πιπεριές και τα κάνουμε ένα μείγμα.Αφού έχετε μαζέψει τα εσωτερικά της κάθε πατάτας, προσθέστε το βούτυρο και το τυρί φέτα, στο μούλτι μαζί με τα προηγούμενα υλικά και χτυπήστε τα. Κατά τη διάρκεια του χτυπήματος, προσθέτετε σιγά-σιγά το γάλα.Όταν το μείγμα γίνει παχύ και κρεμώδες, μπορείτε να σταματήσετε το χτύπημα και προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο τριμμένο.
Γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα και από πάνω στρώνουμε το κίτρινο τυρί. Το επόμενο βήμα, είναι να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία του φούρνου σας στους 170 βαθμούς Κελσίου.Αφού έχετε γεμίσει με το μείγμα σας το εσωτερικό της κάθε πατάτας, βάλτε τες και πάλι στον φούρνο και ψήστε για 15 λεπτά.

Σχόλια