Ελιόψωμο με Θυμάρι



για 2 φρατζόλες (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

αλεύρι σκληρό: 1 κιλό
μαγιά: 60 γρ.
ελαιόλαδο: 4 κουταλιές
αλάτι: 1 κοφτό κουταλάκι
ζάχαρη: 1 κοφτό κουταλάκι
ξίδι: 1 κουταλιά της σούπας
ελιές Καλαμών: 2/3 του φλιτζανιού, χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένες
θυμάρι: 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο
Εκτέλεση

Εκτέλεση

Διαλύετε τη μαγιά σε 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό και την αδειάζετε σε ένα μπολ. Ρίχνετε εκεί το λάδι, 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό ακόμη (σε θερμοκρασία δωματίου) και κατόπιν αλέυρι. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξίδι και ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μια απαλή ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί. Κατόπιν προσθέτετε τις ελιές και το θυμάρι και ξαναζυμώνετε. Δίνετε σχήμα στο ψωμί φτιάχνοντας 2 φραντζόλες. Τις τοποθετείτε σε ταψί αλειμένο με λίγο λάδι. Τις πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και τις αφήνετε να φουσκώσουν για 1 ώρα μέσα στο ταψί. Ψήνετε τα ελιόψωμα 50' στους 180° C σε προθερμασμένο φούρνο.

Σχόλια