Πανεύκολα σοκολατένια πασχαλινά αυγά



(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

θήκες σιλικόνης σε σχήμα ωοειδές
2 πλάκες κουβερτούρας

Εκτέλεση

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τις 2 κουβερτούρες.Με λίγο ηλιέλαιο σε πανάκι περάστε εσωτερικά τις σιλικόνες σε σχήμα ωοειδές για να ξεκολλήσουν πιο εύκολα στο τέλος Με ένα κουτάλι ρίξτε τη μισή ποσότητα της σοκολάτας που έχετε λιώσει σε μπεν μαρι στης θήκες σιλικόνες και αρχίστε να το γέρνετε προς όλες τις κατευθύνσεις, ώστε η σοκολάτα να καλύψει ομοιόμορφα κάθε σημείο του εσωτερικού της σιλικόνης .Μπορείτε να προσθέσετε και δεύτερη στρώση σοκολάτας πάνω από την προηγούμενη, οπότε θα διευκολύνετε λίγο περισσότερο την αφαίρεση της σοκολάτας από της θήκες σιλικόνης.Όταν η σοκολάτα θα έχει κρυώσει και ελαφρώς συρρικνωθεί αφαιρέστε την απαλά με μια σπάτουλα.Τα δύο μισά των αυγών μπορούν να γεμίσουν με καραμέλες ή σοκολατάκια της αρεσκείας σας και στη συνέχεια να συγκολληθούν μεταξύ τους απλώνοντας λίγη λιωμένη σοκολάτα στις προς κόλληση άκρες με ένα πινέλο.Έτοιμα τα σοκολατένια αυγά σας!!

Σχόλια