Baby carrots με σως μελιού


 (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

500 γρ καρότα φρέσκα η baby(κατεψυγμένα)
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι Λευκό κρασί μαγειρέματος
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Αλάτι και πιπέρι
Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό , για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα καρότα . Ρίξτε νερό και κρασί μαγειρέματος πάνω από τα καρότα . Φέρεται σε βρασμό , στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή . Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά , ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα . Στραγγίστε τα καρότα και Τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο.Στην ίδια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το μέλι, μαύρη ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο,ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη,ρίχνετε τα καρότα ανακατεύετε για 3-4 λεπτα, Κατεβάζετε από τη φωτιά βαζετε αλάτι,πιπέρι και ανακατεύετε μέσα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό .Σερβίρετε αμέσως .

Σχόλια