Ομελέτα φούρνου με σπανάκι













(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά

300 γρ. Σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
500 γρ. μανιτάρια σε φέτες
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
200 γρ. γραβιέρα
8 αυγά
50 ml γάλα
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να σωθούν τα υγρά του. Το μεταφέρουμε σε σουρωτήρι και το αφήνουμε εκεί μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Προσθέτουμε άλλες 2 κουταλιές ελαιόλαδο στο σκεύος και μόλις κάψει πάρα πολύ καλά ρίχνουμε τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε για 5 - 6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Το τελευταίο λεπτό ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα μεταφέρουμε και αυτά στο σουρωτήρι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε με το υπόλοιπο λάδι ένα μέτριο ταψάκι. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα υλικά, τον άνηθο, τα τυριά και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε ελαφρώς και αδειάζουμε στο ταψάκι. Στρώνουμε λίγο την επιφάνεια με ένα κουτάλι και φουρνίζουμε το ταψί. Ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά ή μέχρι να πήξει και να ροδίσει η ομελέτα.

Σχόλια