Κοτόπουλο αλά κρέμ












(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά για 4 άτομα

4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
200 γρ μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ ποτήρι λευκό κρασί
1 ζωμό Κότας
1½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
Λίγο φρέσκο θυμάρι
Λίγο αλεύρι
4-5 κουτ. βούτυρο
Ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και το σοτάρουμε σε τηγάνι με 3-4 κουταλιές με βούτυρο. Μόλις το κοτόπουλο πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές, προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό περίπου. Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί, και ρίχνουμε τον ζωμό κότας και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί και να εξατμιστεί το αλκοόλ, κατόπιν συμπληρώνουμε με νερό τόσο όσο χρειαστεί για να μισόκαλύψει τα φιλέτα από το κοτόπουλο.

Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με λίγη σάλτσα. Στο μεταξύ, σε άλλο σκεύος ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους. Τα ρίχνουμε στο σκεύος όπου μαγειρεύεται το κοτόπουλο μαζί με το θυμάρι και την κρέμα γάλακτος. Τα αφήνουμε όλα μαζί να σιγοβράσουν για άλλα 15 λεπτά περίπου, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα τους, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tips

Αν θέλουμε 5 λεπτά πριν βγάλουμε το κοτόπουλο μπορούμε να προσθέσουμε και μια κουτάλια μουστάρδα dizon,δίνει στην σάλτσα μας υπέροχη γεύση.

Σχόλια