Σαλάτα με Farfalle φράουλες βασιλικός


 (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

½ κούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι χυμό φρέσκο ??λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 Farfalle ζυμαρικά , μαγειρεμένα ( περίπου 8 φλιτζάνια μαγειρεμένα )
? φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ??βασιλικό
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού ( από περίπου 2 λεμόνια )
2 φλιτζάνια κομμένες φράουλες

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ , χτυπήστε ελαφρά μαζί το ελαιόλαδο  , το χυμό λεμονιού , το βαλσαμικό ξίδι , τη ζάχαρη , το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη . Προσθέστε τα ζυμαρικά , το βασιλικό , το ξύσμα λεμονιού και φράουλες.Αλάτι και πιπέρι και ανακατέψετε καλα,βαλτε την στο ψυγείο καλυμμένη για 15' και ύστερα σερβίρεται σε μπολ σαλάτας η πιατέλα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Επειδή οι φράουλες ενδέχεται να δωσει ενα κόκκινο χρωμα στην σαλάτα σας,μπορείτε να της βάλετε τελευτεα στιγμή λιγο πριν σερβίρεται!

Σχόλια