Γρήγορη κρέμα σοκολάτας για παιδιά
















(Από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά

30γρ. κορνφλάουρ
100γρ. ζάχαρη
2 πρέζες αλάτι
700γρ. γάλα πλήρες
1 κουβερτούρα Πραλίνα NESTLÉ DESSERΤ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
λίγο τριμμένο φουντούκι

Εκτέλεση συνταγής

Ανακατέψτε τη ζάχαρη με το κορνφλάουρ και το αλάτι.
Ρίξτε σιγά σιγά το γάλα μέχρι να γίνει ένα μίγμα ανακατεύοντας με σύρμα.
Βάλτε το μίγμα στη φωτιά και ξεκινήστε να ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά. Στόχος σας είναι να πήξει η κρέμα αλλά να μην μείνει γεύση αλευριού. Γι’ αυτό χρειάζεται να μαγειρευτεί καλά η κρέμα για αρκετή ώρα ώστε να πάψει το κορνφλάουρ να έχει έντονη παρουσία στην κρέμα.
Προσθέστε τη σοκολάτα και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε για 2 -3 λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να αναμειχθεί καλά με το υπόλοιπο μίγμα.
Μοιράστε το μίγμα σε μπολάκια και αφήστε να κρυώσει.
Τέλος, ρίξτε το τριμμένο φουντούκι.

Σχόλια