Σαρδέλες φούρνου με ελιές και σάλτσα μουστάρδας και ούζου














Υλικά

1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες
10 ελιές σε ροδέλες
Για τη σάλτσα:
1 σκελίδα σκόρδο
2 σφηνάκια ούζο
2 κ.γ. μουστάρδα
1 λεμόνι ο χυμός
ξύσμα λεμονιού
ρίγανη
δεντρολίβανο αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε τις σαρδέλες και τις ελιές σε ένα ταψί. Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο μούλτι και περιχύνουμε τις σαρδέλες. Η σάλτσα πρέπει να καλύψει πάνω από το μισό τις σαρδέλες. Αν δεν είναι αρκετή προσθέστε νεράκι. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

Σχόλια