Κοτόπουλο τίκα μασάλα














Υλικά για 4 άτομα

1 1/2 κιλό κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και πέτσα, κομμένο σε κύβους 3 εκατοστών

Για το μαρινάρισμα:
1 φλιτζάνι απλό γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
2 κουταλάκια του γλυκού κόκκινο πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κομμάτι τζίντζερ πολτοποιημένο

Για τη σάλτσα:
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1 πιπεριά jalapeno πολτοποιημένη
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού garam masala
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιαντρο


Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάστε τη μαρινάδα και μαρινάρετε το κοτόπουλο (στο ψυγείο) για περίπου μια ώρα.
Για τη σάλτσα, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το σκόρδο και την jalapeno και σωτάρετε για 1 λεπτό.
Ανακατέψτε το κόλιαντρο, το κύμινο, την πάπρικα, το garam masala και το αλάτι.
Ανακατέψτε και τη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράστε για 15 λεπτά.
Ανακατέψτε την κρέμα και σιγοβράστε για να πήξει περίπου 5 λεπτά.
Ψήστε το κοτόπουλο στο τεφάλ, ανακατεύοντας περιστασιακά, ώστε να μαγειρευτεί μέχρι μέσα για περίπου 8 λεπτά.
Βάλτε το κοτόπουλο στη σάλτσα και σιγοβράστε για 5 λεπτά ακόμα.
Γαρνίρουμε με κόλιαντρο συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι και αραβικές πίτες.


Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν βρείτε έτοιμο garam masala τότε μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας ανακατεύοντας:
1 κ.γ. κανέλα
1 1/2 κ.γ. κάρδαμο
1 κ.γ. κύμινο
1 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 1/2 κ.γ. κόλιανδρο
Αν βάλετε όλα τα παραπάνω ολόκληρα, τα καβουρντίσετε για λίγο και μετά τα αλέσετε θα έχετε ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα!


Σχόλια