Ψητά ροδάκινα με κρέμα κότατζ





Υλικά (6 μερίδες)


3 ροδάκινα
1 κεσεδάκι κότατζ
2,5 κουταλιές της σούπας στέβια
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
λίγο αμύγδαλο τριμμένο
προαιρετικά λίγο μέλι και βατόμουρα για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα ροδάκινα, τα κόβουμε στη μέση και κόβουμε λίγο το κάτω μέρος για να στέκονται, σαν ταρτάκια. Σε ένα πιατάκι βάζουμε τη 1 κουταλιά στέβια και βουτάμε τα ροδάκινα με την πλευρά που ήταν το κουκούτσι. Φροντίζουμε να πάει η στέβια σε όλη την επιφάνεια και βάζουμε τα ροδάκινα σε ταψάκι με τη "ζαχαρωμένη" πλευρά προς τα πάνω. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα. Όσο ψήνονται τα ροδάκινα βάζουμε το κότατζ στο μούλτι, μαζί με το χυμό λεμονιού και τη μιάμιση κουταλιά της σούπας στέβια. Τα χτυπάμε καλά και μεταφέρουμε το μίγμα σε κορνέ. Όταν ψηθούν τα ροδάκινα τα βγάζουμε από το φούρνο και τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα να κρυώσουν. Μετά παίρνουμε το κορνέ, φτιάχνουμε ροζέτες με την κρέμα, αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο μέλι, πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και διακοσμούμε με τα βατόμουρα.

Σχόλια