Μπριζόλες με γλυκιά σάλτσα μαρμελάδας και μουστάρδας

















 Υλικά (4 άτομα)

4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς λίπος
1 κ.γ ελαιόλαδο
1 κ.σ σάλτσα σόγιας
1 κ.γ μουστάρδα
1 κ.σ μαρμελάδα βερύκοκο ή πορτοκάλι
1/4 φλ. κρύο νερό
1 κ.γ καλαμποκάλευρο
0,5 κ.γ τριμμένο τζίντζερ
σκόρδο σε σκόνη, μαύρο πιπέρι
1 κ.γ σάλτσα τσίλι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε μέσα τις μπριζόλες.
  2. Ψήνουμε για 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα.
  4. Ρίχνουμε τη σάλτσα στις μπριζόλες, κλείνουμε το τηγάνι και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να απορροφήσουν τη σάλτσα και να πάρουν ένα σκούρο χρώμα.
  5. Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ.

    Σχόλια