Τηγανιά με κομμάτια χοιρινού τυλιγμένα με προσούτο

Pork wrapped in prosciutto













Υλικά για 4 μερίδες

    500 γρ. χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο
    12 φέτες προσούτο
    2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
    1 κουτ. σούπας πολτό σκόρδου
    125 ml λευκό κρασί
    2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
    ξύσμα από 1 λεμόνι
    10 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
    ελαιόλαδο
    αλάτι, πιπέρι

      Εκτέλεση συνταγής

      Κόψτε το κρέας σε μικρότερα κομμάτια, κόψτε σε λωρίδες τις φέτες του προσούτο. Αλατοπιπερώστε τα κομμάτια του κρέατος και τυλίξτε κάθε κομμάτι με μία λωρίδα προσούτο. Σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι με τον πολτό σκόρδου και μετά ρίξτε τα κομμάτια του χοιρινού. Αφήστε τα σε δυνατή φωτιά για αρκετά λεπτά, προσθέστε τα φύλλα του φασκόμηλου και σβήστε με το κρασί. Αφήστε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά, προσθέστε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και σερβίρετε.

      Σχόλια