Σοκολατόπιτα με σιρόπι και επικάλυψη σοκολάτας



(Από τον Σταύρο Παναγάκη )

Υλικά

Για το σιρόπι
900 ml νερό
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
50 γρ. κακάο

   
Για την σοκολατόπιτα
8 αυγά
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 ml καλαμποκέλαιο
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. κακάο
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
Για την επικάλυψη σοκολάτας( Γκαναζ )
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση συνταγής


Ξεκινάμε με το σιρόπι μιας και θέλει αρκετή ώρα για να κρυώσει. Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο όταν θα περιχύσουμε την σοκολατόπιτα που θε έχει βγει ζεστή από το φούρνο μας.Σε μία κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, και το κακάο μας. Αφήνουμε να πάρει μια βράση ώστε να λιώσει καλά η ζάχαρη, και όταν βράσει τραβάμε από τη φωτιά. Αφού έχουμε ψιλοκόψει την κουβερτούρα την προσθέτουμε στο μείγμα μας  και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.Προθερμάινουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (Εξαρτάται πάντα από τον φούρνο που έχει ο καθένας βέβαια).Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25*30 εκατοστά και το αφήνουμε και αυτό στην άκρη.Σε ένα μπολ του μίξερ προσθέτουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε δυνατή ταχύτηττα για περίπου 20 λεπτά μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα μας.   

Παράλληλα σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά μας ( αλεύερι, σιμιγδάλι, κακάο, μπεικιν και το ξύσμα από πορτοκάλι).Στη συνέχεια βγάζουμε τον κάδο από το μειγμα μας που έχει αφρατέψει και ρίχνουμε το λάδι ανακατεύοντάς το με ένα σύρμα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά μας.Αναμειγνύουμε τα δύο μείγματα σιγά σιγά (  προσθέτουμε τα στερεά υλικά στα υγρά υλικά και ανακατεύομυε με μία μαρίζ μέχρι να παραχθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.Αδειάζομυε το μείγμα στο ταψί μας και ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά.Όταν η σοκολατόπιτα ψηθεί την βγάζουμε και κάνουμε μερικές μαχαιριές ώστε να πάει παντού το σιρόπι σοκολάτας που έχουμε προετοιμάσει. Με μια κουτάλα σιγά σιγά προσθέτουμε το σιρόπι και αφήνουμε 20 λεπτά  στην άκρη να σιροπιαστεί.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μία βράση και αμέσως τραβάμε από την φωτιά. Προσθέτουμε την κουβερτούρα μας και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά. Όταν κρυώσει η σοκολατόπιτά μας αρκετά περιχύνουμε με τιν γκαναζ από πάνω και αφήνουμε για περίπου 3 με 4 ώρες στο ψυγείο. Δοκιμάστε τη συνταγή που αν και πολύ γλυκιά και λιγωτική ξετρελαίνει τους fun της σοκολάτας. Επίσης μπορούμε να σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου